REOMETRE A EXTRÚDRE PRE POTRAVINOVÝ PRIEMYSEL
- Zaujímate sa o optimalizáciu SPRACOVANIA , MIEŠANIA , PLNENIA a VYTLÁČANIA potravinárskeho výrobku?
- Potrebujete pochopiť správanie sa GÉLU a EMULZIE pri rôznych podmienkach?
- Snažíte sa optimalizovať ŠTRUKTÚRU , LEPKAVOSŤ a ROZTIERATEĽNOSŤ výsledného produktu?
MALÉ – JEDNODUCHÉ – NASTAVITEĽNÉ - STOLNÉ – LABORATÓRNE EXTRÚDERY
- pre prípravu potravinárskych produktov
Obrázok 1: Extrúder process 11
Extrúzia potravín je kontinuálny a nákladovo efektívny proces výroby. V mnohých prípadoch vedci a inžinieri vyžadujú rozmerovo malé zariadenie na štúdium vlastností počas vývoja produktov a procesu optimalizácie. Pri vývoji nových potravinových výrobkov môže potrebný čas a materiál pri použití extrúdera v produkčnom rozsahu spôsobiť značný nárast nákladov a tým ohroziť celý projekt. Použitím nového
PROCESS 11 EXTRÚDERA
je potreba len 20 g materiálu k uskutočneniu experimentu a urobiť rad testov v laboratórnom meradle. Zároveň výsledky odpovedajú produkčným podmienkam.
MALÉ – JEDNODUCHÉ – INTUITÍVNE- KOMPAKTNÉ – LABORATÓRNE REOMETRE
- na kontrolu kvality
Obrázok 2: Viskotester VTiQ
Reometre Thermo Scientific™ HAAKE™ Viscotester™ sú navrhnuté pre všetky reologické požiadavky kontroly kvality. Ponúkajú praktické operácie a širokú paletu príslušenstva. Je jednoduché nájsť najlepšiu konfiguráciu pre skoro všetky potravinové aplikácie a garantuje ľahké nastavenie zmien odpovedajúce meniacim sa požiadavkám.
Reometre
HAAKE Viscotester iQ
sú ideálne na:
- Meranie tokových vlastností aj nízko-viskóznych vzoriek ako džúsov alebo mliečnych výrobkov
- Testovanie tekutosti alebo roztierateľnosti stredne až vysoko viskóznych kvapalín, krémov a pást
- Merania medze klzu vysoko citlivých štruktúr ako jogurtov alebo syrov a produktov, ktoré obsahujú väčšie častice ako ovocná dreň alebo cereálie.
MODULÁRNE – ULTRAPRESNÉ – UNIVERZÁLNE- POKROČILÉ ROTAČNÉ REOMETRE
Obrázok 3: Reometer Haake Mars
Pre analýzu potravín je mnoho dostupného príslušenstva:
- Simultánna reologická a mikroskopická analýza pre vyhodnocovanie kryštalizácie tukov alebo škrobov
- Tribologická meracia cela pre testovanie mazacích vlastností
- Systém pre výskum vplyvu surfaktantov v potravinových emulziách
- Vysokotlaková komora pre simuláciu tepelných úprav (varenie, pečenie)
ELONGAČNÉ REOMETRE PRE NÍZKE ALEBO STREDNE VISKÓZNE TEKUTINY
Obrázok 4: Thermo Scientific™ HAAKE™ CaBER 1
HAAKE CaBER 1 reometer ponúka niekoľko doplnkov pre následné elongačné meranie:
- Lepkavosť a lepivosť tuhnúcich krémov a pást je možné testovať senzorom normálovej sily
- Termolabilné vzorky môžu byť merané v špeciálnej komore s riadenou teplotou.
RÝCHLE - SPOĽAHLIVÉ - ROTAČNÉ VISKOZIMETRE NA KONTROLU KVALITY
Viskozimetre vhodné na kontrolu kvality od počiatočného materiálu až po vyhodnocovanie počas výrobného procesu.
Rýchle meranie viskozity je dôležité pre okamžité kontrolovanie novo doručených surovín alebo stop/go rozhodnutí počas tepelnej úpravy (varenie). Thermo Scientific™ HAAKE™ Viscotester™ 1 Plus a 2 Plus spájajú jednoduchosť so spoľahlivými meraniami na kontrolu kvality a výrobného procesu.
Flexibilné Thermo Scientific™ HAAKE™ Viscotestery™ E, D, a C ponúkajú rozmanité rýchlosti a rotačné vretená v súlade s ISO a ASTM normami zahrňujúcimi ISO 2555.
Brožúra na stiahnutie
Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať na perdochova@pragolab.sk alebo bratislava@pragolab.sk .
Nenechajte si ujsť ďalšie zaujímavosti
- Thermo Scientific SMART chromatografické striekačky
- LC-MS/MS kvantifikácia voľných metanefrínov v ľudskej plazme pre klinický výskum
- Kvantifikácia ôsmich antimykotík v ľudskej plazme pomocou kvapalinovej chromatografie - tandemovej hmotnostnej spektrometrie pre klinický výskum
- Biopsia dychu pomocou technológie GC-Orbitrap – neinvazívny prístup k odhaleniu choroby?
- Ultrazvuková pasterizácia omáčok, džúsov a nápojov