18.4.2016

WEBINÁR - Applying ICP-MS to Speciation and Quantitative Analysis of Arsenic in Foodstuffs and Beverages

Dátum: 18. 4. 2016
Čas: 16:00
Odkaz k registrácii: webinár

Pozývame Vás na webinár sumarizujúci informácie o stanovení celkového obsahu arzénu v potravinách a nápojoch pomocou ICP-MS a o najnovších poznatkoch a možnosti špeciácie foriem arzénu pomocou IC-ICP-MS.
Vzhľadom k stále väčšiemu množstvu potravín dovážaných do EU, nadobúda na dôležitosti rozlišovanie foriem a stanovenie obsahu jednak vysoko toxického anorganického arzénu, jednak menej nebezpečných foriem arzénu, ktoré môžu byť v potravinách prítomné.

Rice_As_boy.png

V júni 2015 preto Európska únia pridala anorganickú formu arzénu do predpisu upravujúceho jej maximálny obsah v rade ryžových produktov. Splnenie požiadaviek na stanovenie obsahu anorganického arzénu podľa nového predpisu vyžaduje špeciáciu pomocou ICP-MS spojeného buď s iónovou chromatografiou (IC) alebo kvapalinovou chromatografiou (LC). Iónová chromatografia je pre svoju vysokú selektivitu, efektívnu separáciu a vysokú citlivosť zvlášť účinná metóda pre toto stanovenie.

Webinár informuje o najnovších poznatkoch o špeciácii arzénu pomocou IC-ICP-MS a zahŕňa informácie o stanovení celkového obsahu arzénu v potravinách a nápojoch pomocou ICP-MS.

Dozviete sa:
  • o nových predpisoch EU týkajúcich sa stanovení foriem arzénu v ryžových potravinách
  • o najnovších poznatkoch o špeciácii arzénu pomocou IC-ICP-MS
  • o analýze celkového obsahu arzénu v potravinách a nápojoch pomocou ICP-MS
Prednášajúci:
  • Dr. Antonio Signes-Pastor, Queens University Belfast, UK
  • Simon Nelms, Thermo Fisher Scientific, UK

Neváhajte sa zaregistrovať, aj keď Vám termín „živého“ webináru nevyhovuje. Všetkým zaregistrovaným bude krátko po skončení webináru zaslaný odkaz na záznam prezentácie.